Handel - Informatica - Talen - Office - Retail - Logistiek - Okan
Informatica-Beheer (3de graad TSO)


Toelichting Lessentabel

Binnen deze richting word je twee jaar lang ondergedompeld in een informaticabad.
Aanpassen en gebruiken van kantoorpaketten zoals MS Office, toepassingen programmeren, een website maken en onderhouden, leer je vooral tijdens de lessen software van het vak Toegepaste Informatica. Het opzetten en beveiligen van een computernetwerk, het upgraden van een computer zijn maar enkele van de ingrediënten uit de lessen hardware Toegepaste Informatica. Daarnaast zijn de ondersteunende taalvakken Frans, Engels en Nederlands essentieel als voorbereiding op een moderne werkomgeving.

Softwaretechnologie

HardwareVoorkennis is niet echt vereist, maar een passie voor alles wat met computers en computertechnologie te maken heeft, helpen je al flink op weg. Leergierigheid in deze snel veranderende (ICT-)wereld is een must, zelfredzaamheid een onontbeerlijke attitude. Ook wiskundig en logisch inzicht zijn een plus.

Dankzij bedrijfsstages krijg je in het zesde jaar de kans om je verworven kennis on-the-job te toetsen. Een boeiende job binnen een IT-afdeling van een groot bedrijf of een KMO wordt dan iets voor jou.

Als je informatica verder studeert binnen het hoger onderwijs, start je met meer dan één voetje voor.