Bedrijfs- en commerciële organisatie - Application & databeheer - Onthaal & Sales
Handel - Informatica - Talen - Office - Retail - Logistiek - Duaal leren - Okan


7de Specialisatiejaar BSO
Toelichting Lessentabel


BUSINESS SUPPORT

In deze opleiding leer je in uiteenlopende contactsituaties klantgericht handelen en vlot omgaan met klanten en bezoekers in verschillende talen. Je leert een e-commerce omgeving opzetten en beheren en leert omgaan met social media als communicatiemiddel. Je verwerft inzicht in bedrijfsprocessen binnen een onderneming aan de hand van ERP-software en je leert ICT-vaardigheden toepassen. Je kan nadien gaan werken als onthaalmedewerker, medewerker klantendienst, commercieel medewerker binnendienst.
DUAAL COMMERCIEEL ASSISTENT

In de opleiding duaal commercieel assistent leer je het commercieel en administratief behandelen van bestellingen van klanten, het oog hebben voor kwaliteit, het geven van technische ondersteuning en informatie aan klanten over de producten en/of diensten van de onderneming en het verwerven en behouden van een klantenbestand om zo de verkoop te stimuleren.
DUAAL LOGISTIEK ASSISTENT MAGAZIJN

In de opleiding duaal logistiek assistent magazijn leer je het administratief ondersteunen van alle of een gedeelte van de logistieke activiteiten (ontvangst, opslag, voorbereiding van orders, bevoorrading, …). Hierbij rekening houdend met eisen (timing, kwaliteit, kostprijs, duurzaamheid, veiligheid, hygiëne, …) teneinde het logistieke proces van de afdeling/de organisatie/het bedrijf optimaal te laten verlopen.