Handel - Informatica - Talen - Office - Retail - Logistiek - Okan


3e graad BSO


Toelichting Lessentabel


In de 3de graad Kantoor/Verkoop (Office/Retail) vul je de basisopleiding aan met een keuzemodule .

retail Heb je na de 2de graad een voorkeur voor een administratieve functie, dan kies je best voor de basismodule administratief medewerker (Office-Kantoor). Je wordt gevormd tot een werknemer in de administratieve of boekhoudkundige afdeling van een onderneming. Het accent ligt op praktische toepassingen. Je brengt bezoeken aan bedrijven en volgt tal van voordrachten. Je werkt in een virtueel kantoor. Daarnaast verken je het dagelijkse kantoorleven door de stages.

retail Heb je een voorkeur voor een verkoopsfunctie , dan kies je voor de basismodule retailmedewerker (Retail-Verkoop). Hier worden de vaardigheden van de 2e graad geoptimaliseerd, zodat je kan functioneren als een volwaardig verkoopsmedewerker. Je wordt op verschillende manieren praktisch voorbereid op het bedrijfsleven, brengt bezoeken aan bedrijven, neemt deel aan projecten...

In de 3de graad Office-Kantoor of Retail-Verkoop BSO krijg je op onze school naast de basismodule ook de keuzemodule klantendienst.7de Specialisatiejaar

In het specialisatiejaar 'Business Support' leer je in uiteenlopende contactsituaties klantgericht handelen en vlot omgaan met klanten en bezoekers in verschillende talen. Je leer een e-commerce omgeving opzetten en beheren en leert omgaan met social media als communicatiemiddel. Je verwerft inzicht in bedrijfsprocessen binnen een onderneming aan de hand van ERP-software en je leert ICT-vaardigheden toepassen. Je kan nadien gaan werken als onthaalmedewerker, medewerker klantendienst, commercieel medewerker binnendienst.

In het specialisatiejaar 'Logistiek' leer je binnen een magazijnomgeving veilig werken in een team. Je leert zelfstandig goederen ontvangen en opslaan in een magazijn, orders verwerken, goederen verzendklaar maken, transport voorbereiden en voorraad beheren met behulp van ERP/WMS-software. Bovendien leer je minstens twee motorisch aangedreven transportmiddelen besturen. Je kan gaan werken als magazijnmedewerker, magazijnbediende, heftruckchauffeur, reachtruckchauffeur. Deze beroepen zijn knelpuntberoepen.