Aanmelden
schooljaar 2022-2023

Je kan je nu reeds aanmelden
voor schooljaar 2022-2023 door te klikken op de afbeelding hierboven
Handel - Informatica - Talen - Office - Retail - Logistiek - Okan


2e graad TSO
Toelichting Lessentabel

3TSO

Nieuw vanaf 1 september 2021!
In schooljaar 2021-2022 zetten we een volgende stap in de modernisering van het secundair onderwijs. De studierichtingen in het 3de jaar geven voortaan duidelijk aan waarvoor een leerling wordt voorbereid. Dit noemen we de finaliteit van een richting:

- doorstroomfinaliteit (doorstromen naar het hoger onderwijs)
=> D in de lessentabel

- arbeidsmarktfinaliteit (doorstromen naar de arbeidsmarkt)
=> A in de lessentabel

- dubbele finaliteit (doorstromen naar de arbeidsmarkt of naar het hoger onderwijs).
=> D/A in de lessentabel

Klik op de lessentabellen om de studierichtingen terug te vinden die je op onze school kan volgen, met de bijhorende lessentabel, finaliteit en het domein waartoe zij behoren.
4TSO


Handel

Je hebt interesse voor zowel algemene als bedrijfsgerichte economische vakken. Deze richting is de beste voorbereiding op Boekhouden-Informatica, Informaticabeheer en Handel in de derde graad.

officeJe werkt vaak in onze computerklassen, dactylo wordt tekstverwerking, een brief typen wordt leren omgaan met WORD. Tijdens de lessen informatica maak je kennis met de pakketten van OFFICE. We bieden je moderne apparatuur en professionele en recente programma's aan.

Handel-Talen

Deze studierichting geeft de beste voorbereiding op Secretariaat-Talen.

talen De vakken Nederlands, Frans, Engels en Duits komen uitgebreid aan bod met de nadruk op de bruikbaarheid van de taal. Het leren spreken en schrijven, het leren telefoneren of een brief opmaken zijn de eerste doelstellingen. In deze richting ligt er minder nadruk op wiskunde en boekhouden. Het vak tekstverwerking komt meer aan bod.

Als je te veel problemen ondervindt met talen en toch in een administratieve functie wil terechtkomen, kun je na Handel-Talen de richting Kantoor volgen.