Bedrijfs- en commerciële organisatie - Application & databeheer - Onthaal & Sales
Handel - Informatica - Talen - Office - Retail - Logistiek - Duaal leren - Okan


3e graad TSO
Toelichting Lessentabel


HANDEL

Als je kiest voor een doorgedreven bedrijfsgerichte vorming kom je hier het best aan je trekken.

officeNaast een diepgaande studie van de handelstransacties, de bijhorende documenten en de administratieve opvolging ervan, gaat ook veel aandacht naar het accuraat gebruik van verschillende professionele softwarepakketten en naar een vlotte taalbeheersing.

Je kunt verder studeren aan een hogeschool; vooral bachelor opleidingen in bedrijfsmanagement, boekhouden en marketing of een initiële lerarenopleiding handel behoren tot de perspectieven.
INFORMATICABEHEER

Binnen deze richting word je twee jaar lang ondergedompeld in een informaticabad.
Aanpassen en gebruiken van kantoorpaketten zoals MS Office, toepassingen programmeren, een website maken en onderhouden, leer je vooral tijdens de lessen software van het vak Toegepaste Informatica. Het opzetten en beveiligen van een computernetwerk, het upgraden van een computer zijn maar enkele van de ingrediënten uit de lessen hardware Toegepaste Informatica. Daarnaast zijn de ondersteunende taalvakken Frans, Engels en Nederlands essentieel als voorbereiding op een moderne werkomgeving.
Softwaretechnologie
HardwareVoorkennis is niet echt vereist, maar een passie voor alles wat met computers en computertechnologie te maken heeft, helpen je al flink op weg. Leergierigheid in deze snel veranderende (ICT-)wereld is een must, zelfredzaamheid een onontbeerlijke attitude. Ook wiskundig en logisch inzicht zijn een plus.

Dankzij bedrijfsstages krijg je in het zesde jaar de kans om je verworven kennis on-the-job te toetsen. Een boeiende job binnen een IT-afdeling van een groot bedrijf of een KMO wordt dan iets voor jou.

Als je informatica verder studeert binnen het hoger onderwijs, start je met meer dan één voetje voor.
SECRETARIAAT-TALEN

talen

Je bereidt je voor op een ondersteunende functie bij één of meer leidinggevende medewerkers in een onderneming of een overheidsinstelling.

Nederlands, Frans, Engels en Duits vormen de talencocktail waarin we je dagelijks onderdompelen. Het vak Secretariaat en Toegepaste Informatica draagt ertoe bij dat voor jou werkzaamheden op het vlak van organisatie, correspondentie, post- en tekstverwerking, archivering en diverse andere ondersteunende taken geen geheimen kennen. talen

Deze studierichting bereidt je voor op verdere studies zoals office management, toerisme of informatiemanagement. Wil je liever meteen aan het werk, dan kan dit vlot als secretaresse of op bedrijfssecretariaten.