Bedrijfs- en commerciële organisatie - Application & databeheer - Onthaal & Sales
Handel - Informatica - Talen - Office - Retail - Logistiek - Duaal leren - Okan


3e graad BSO
Toelichting Lessentabel


a) In de 3de graad Kantoor/Verkoop (Office/Retail) vul je de basisopleiding aan met een keuzemodule .

retail Heb je na de 2de graad een voorkeur voor een administratieve functie, dan kies je best voor de basismodule administratief medewerker (Office-Kantoor). Je wordt gevormd tot een werknemer in de administratieve of boekhoudkundige afdeling van een onderneming. Het accent ligt op praktische toepassingen. Je brengt bezoeken aan bedrijven en volgt tal van voordrachten. Je werkt in een virtueel kantoor. Daarnaast verken je het dagelijkse kantoorleven door de stages.

retail Heb je een voorkeur voor een verkoopsfunctie , dan kies je voor de basismodule retailmedewerker (Retail-Verkoop). Hier worden de vaardigheden van de 2e graad geoptimaliseerd, zodat je kan functioneren als een volwaardig verkoopsmedewerker. Je wordt op verschillende manieren praktisch voorbereid op het bedrijfsleven, brengt bezoeken aan bedrijven, neemt deel aan projecten...

In de 3de graad Office-Kantoor of Retail-Verkoop BSO krijg je op onze school naast de basismodule ook de keuzemodule klantendienst.b) In een duaal schooltraject leer je gedurende het hele schooljaar zowel in de school als in een bedrijf je vak. Je kan net zoals in een voltijds of deeltijds schooltraject een getuigschrift derde graad en/of andere beroepskwalificaties behalen.

DuaalLogistiek Je leert de werkzaamheden verrichten in verband met ontvangst, opslag, voorraadbeheer en het voorbereiden van bestellingen. Daarnaast leer je ook minstens 1 transportmiddel bedienen (heftruck, reachtruck, stapelaar, …). De opleidingsduur bedraagt 2 jaar met 24u betaalde praktijkuren per week.

Als je slaagt, behaal je het getuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad Logistiek
en 3 beroepskwalificaties:
magazijnmedewerker, magazijnier en bestuurder interne transportmiddelen.
Je kan onmiddellijk aan de slag in de boeiende wereld van de logistieke sector.
Je werkervaring is daarbij alvast een meerwaarde!